Tarppiboys

Team Tarppiboys: Risto Kylänpää, Lauri Kylänpää

1. Mikä sai teidät ilmoittautumaan tähän kisaan?

Osallistuimme Kairacross Vätsäri 2022:een, josta meille jäi hienoja muistoja. Esimerkkinä voi mainita ensimmäisen vuorokauden, jonka aikana sijoituksemme kahden muun joukkueen kanssa vaihteli useamman kerran - ilmassa oli juuri oikeanlaista kilpailufiilistä kun kohtasimme toistuvasti keskellä erämaata.

Viime kerralla mokasimme isosti kisan loppuvaiheessa. Sekoitimme jotenkin kartan sentit ja kilometrit, ja laskimme virheellisesti ettemme ehdi enää seuraavalle rastille - saavuimme maaliin 20 tuntia ennen loppua ja tajusimme virheen vasta muutaman tunnin nukuttuamme... joten meille jäi kisasta aika paljon hampaankoloon!

2. Mitä odotatte kisalta?

Viime kesän kisassa lämpötilat olivat aika optimaaliset, ei juurikaan satanut eivätkä itikatkaan olleet kovin pahoja! On siis hyvinkin mahdollista, että ensi vuonna kisaan voi näiltä osin kuulua enemmän kärsimystä.

Ja unisena melomista - se on vaikeaa!

3. Kertokaa jotain joukkueestanne. Mistä joukkueen nimi tulee?

Olemme veljeksiä, ja olemme nauttineet retkeilystä eri muodoissa lapsuudesta saakka. Lapin erämaisuus on kiehtonut meitä jo pitkään, mutta melonta ja etenkin packraftailu on tullut mukaan kuvioihin vasta viime vuosina.

Tarppiboys syntyi alunperin kolmen hengen joukkueena Lapland Wilderness-kisaan vuonna 2020. Nimi tulee sisäpiirivitsistä, jossa kuvittelemme itsemme ”eksperteiksi”, jotka takapihalla tekevät videoita siitä, miten tarppia voidaan käyttää selviämiseen erilaisissa “ekstriim”-tilanteissa.

4. Mikä on pisin yksin tai yhdessä tekemänne melonta- tai packraftäysreissu?

Ensi kesän jälkeen Kairacross Vätsäri 2022 on toivottavasti TOISEKSI pisin tekemämme packraftausreissu!

5. Mikä on tavoitteenne Kairacross Vätsärissä?

Viime vuoden iso virheemme johti siihen, että kisamme oli tavoiteltua lyhyempi - tämä halutaan korjata. Muitakin parannuksia on helppo listata: parempaa reittisuunnittelua, kantaa vähemmän painoa, pysähdellä vähemmän, suunnistaa paremmin, kulkea hiukan lujempaa, jne.

Olisi jännittävää kisata palkintopallisijoituksesta, mutta muut joukkueet varmaankin parantavat, ja paljon riippuu siitäkin tuleeko lisää maailmanluokan joukkueita.